onsdag 12 augusti 2009

Dumle-cheesecake


8 portioner
Tid: ca 1 timma

200 g chocolate chips-kakor
75 g smält smör
1,5 dl vispgrädde
240 g dumle (2 påsar)
2 paket rumstempererad färskost (totalt 400g)
4 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Till servering: Kakao

Sätt ugnen på 225 grader och smöra noggrant en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Mixa sönder kakorna i en mixer och blanda samman med smör till en deg.
Har du ingen mixer kan du i stället hacka kakorna mycket fint med en vass kniv tills du fått ett kaksmul.
Tryck ut degen i formen och låt stå i ca 20-30 minuter. Grädda därefter i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt.

Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Smält dumlekolorna i grädden i en kastrull på medelvärme. Rör runt i blandningen hela tiden. Vispa samman övriga ingredienser till en slät smet tillsammans med dumlesmeten.
Täck kanterna på formen med bakplåtspapper. (Det går enklast om du först smörjer kanterna med lite olja eller matfett). Häll i dumlesmeten i formen ovanpå den förgräddade botten. Dunka formen lätt mot hårt underlag så att eventuella luftbubblor försvinner.

Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och sikta kakao över hela cheesecaken innan servering.

Receptkälla: GP

3 kommentarer:

Anonym sa...

wonderful ..................................................

Anonym sa...

最偉大的天才如果終日躺在草地上,讓微風吹拂,眼望天空,那麼溫柔的 靈感也不會光顧他的。 ....................................................

Anonym sa...

面對光明,陰影就在我們身後!加油哦! ....................................................