onsdag 7 april 2010

Vegetarisk lasagne


Recept och bild från alltommat.se. Foto: Stefan Almers

[6 personer]
300 g lasagneplattor
3 st lökar, gula
1 st squash, stor (400 g)
1 msk smör
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl vatten
2 st vitlök, klyftor, pressade
2 burk tomater, krossade
0,5 dl tomatpuré
750 g keso, naturell
0,5 tsk torkad basilika
0,5 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
4 dl riven ost

Lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Den går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
2. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
3. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.
Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
4. Servera med grönsaker.

Inga kommentarer: