måndag 19 november 2007

"Marrans" kycklingpaj

Smördeg, så att det täcker pajformen samt blir som ett täcke på pajen.
1 grillad kyckling, skär i små tärningar (när du har benat ur den alltså...)
300 g kassler, skär i små tärningar
1 burk skivade champinjoner
2 gula lökar, hackad
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
3 msk chilisås
2 msk svensk senap
1 krm svartpeppar
1/2 krm vitpeppar
4 dl creme fraiche (jag brukar ta hälften grädde hälften creme fraiche)
1 ägg till pensling

Stek champinjoner och lök i smöret, pressa i vitlök. Tillsätt chilisås, senap och peppar. Rör ner creme fraiche (och ev grädde). Blanda i kassler och kyckling.
Lägg smördegen i pajformen och lägg på fyllningen. Lägg över resten av smördegen och pensla med ägg. Grädda i 225 grade i ca 20 minuter tills dess att pajen fått färg.

Inga kommentarer: