
Recept och bild från alltommat.se. Foto: Stefan Almers
[6 personer]
300 g | lasagneplattor |
---|---|
3 st | lökar, gula |
1 st | squash, stor (400 g) |
1 msk | smör |
2 st | grönsaksbuljongtärningar |
1 dl | vatten |
2 st | vitlök, klyftor, pressade |
2 burk | tomater, krossade |
0,5 dl | tomatpuré |
750 g | keso, naturell |
0,5 tsk | torkad basilika |
0,5 tsk | torkad oregano |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
4 dl | riven ost |
Lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Den går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
2. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
3. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.
Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
4. Servera med grönsaker.
2. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
3. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.
Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
4. Servera med grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar