onsdag 28 november 2007

Strimlat nötkött med aprikos och svamp

(4 portioner)

500 g nötkött, strimlat
4 gula lökar, klyftade
1 msk matolja
4 dl kokt bulgurvete
100 g champinjoner, i mindre bitar
1 rött äpple med skal, i mindre bitar
6-8 aprikoser, i mindre bitar
2 msk balsamvinäger
1/2 dl grovhackad bladpersilja
3 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Vänd lökklyftorna i olja i en ugnssäker form. Stek dem i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Stek köttet tillsammans med bulgurvete och svamp i lite smör i en het stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpple- och aprikosbitar och stek ytterligare någon minut. Häll i balsamvinäger och låt koka in. Vänd ner persilja och smaksätt med salt och peppar. Häll olivoljan i en skål och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar. Servera köttet med ugnsstekt lök och tryffelolja.

Inga kommentarer: