Ca 16 bitar
200 g mörk choklad (jag använde blockchoklad)
200 g margarin eller smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
180 g chokladglasyr;
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Smörj en form med löstagbar kant (25 cm i diameter).
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter 175 grader. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
Glasyr;
Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåpet.
Garnera gärna med after eight (vit eller ”vanlig”) och apelsin.
Kan även välja egen garnering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar