1 gul lök
½ röd chili
3 dl långkornigt ris
1 burk krossade tomater
3 dl köttbuljong
1 röd paprika
1 grön paprika
250 g rökt skinka
400 g räkor med skal
Gräslök
Skala och finhacka löken. Kärna ur chilin, finhacka. Fräs lök och chili i lite matolja i ett par minuter. Tillsätt riset och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt allt koka på svag värme under lock ca 20 min eller tills vätskan har kokat in. Lägg ned strimlad paprika och strimlad skinka i risblandningen efter ca halva koktiden. Vänd ned de skalade räkorna när all vätska har kokat in, låt allt bli varmt. Strö över hackad gräslök. Servera gärna med aioli.
fredag 19 januari 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar